Hyra!

elsa igen xD
Eftersom Millan är ledig att hyra ( tror jag ) så ska jag övertala min mamma om att vi ska hyra henne !
Hade varit underbart, rida finisen nästan varje dag, se henne varje dag !
Nu ska jag tjata hejdå :D
Vänd på era huvuden ! :D

Midsommar lägret Sjöstjärnans ridläger 2012

Heej ;D
Erica här, jag tänkte skriva lite om midsommarlägret som jag ver på iår!
Först så åkte jag till Sandra och så åke jag med henne dit, när vi kom fram så skrev jag in mig och hammnade i stugan ROSEN<33 
dom som bodde i rosen:
Erica(jag)-Daylight
Hanna-Charmy
Ella-Hermes
Linda-Selim
Sandra-Bellis
Elin-King
Line-Tea
Amanda-Prisilla
Becka-Kickan
Clara-Alkemene
Johanna-Bently
Johanna åkte hem sen för hon för sjuk :(
 
Alla i rosen föruton Clara och Johanna gick i gruppen Spöken!
vår ledare var Amanda J<3
 
Det var super kul på midsommar och vi hade många roliga lektioner!!
Min stuga var typ sjukstugan föra Sandra skada foten, jag skada armen knät och foten :P Johanna blev sjuk, haha ja vi skada oss mycket i vår stuga xD 
 
HÄR KOMMER BILDER!!
HEJDÅ!!

VÄRLDENS BÄSTA RIDLÄGER!

Tjena tjena, Elsa heter jag och tänkte berätta lite om min sjöisvecka förra året :)
 
Jag och min kompis hade fått reda på sjöis genom massa kompisar där vi rider.
Såklart bokade vi in oss och v 32 blev det!
Snabbspolning.....
Dagen när jag skulle till sjöis gick jag upp kl 6, kunde inte vänta ;)
Vi åkte kl 10 och var framme runt 11 någon gång.
Jag skrev in mig själv, och hamnade i Solen med massa goa tjejer!
Sen var det mat tror jag, och sen grupp- och hästutdelning.
Jag hamnade i Äpplen och fick mina fina Millan! ♥
Min fina.
För att var ärlig så ville jag kaanske byta första gången, men ändrade mig snabbt!
Hon var så mysig och jätte snäll.
På långritten hade vi jätte kul!
Galopperade det snabbaste vi kunde, plaskade i havet osv.
Baddagen var nästan roligast. Hon ville simma först, men sen la hon sig bara ner och sprang in :p
Sen fick jag bada Lyrik också! :)
Jag hade jättekul och det var det bästa jag någonsin gjort!"
Nu är det bara ungefär 40 dagar kvar sen drar jag och mina asgrymma och efterlängrade vänner till sjöis igen!!!
Lite bilder, alla tagna av Ella kjernli puktörne :) förutom den sista :D
Mina solen kompisar!
Ella i krulligt hår, Carro med handduken,Malva, Isabella, Maya i sängen, Anna och Agnes vid kameran, Ester och Iris i soffan! :D
Det var inte alla, men dom jag umgicks med på lägret iaf!
/ Elsa :)
 

Hej :)

Tänkte bara kolla om ngn har bilder på Cookie som jag kan få? :)
Ni hittar mig på http://bpoonysar.blogg.se/ 
Bild på mig och cookie för två år sen <3
/Hannah

Massa bilder

Från sjöis →http://thildamartinsson.blogg.se/

7 dagar..

Hejsan!
 
om 7 dagar sticker jag till sjöis, ska bli hur skönt som helst. Att få komma tillbaka och träffa alla som man redan kände förra året från v.27. Kommer dock kännas tomt utan Ash, om ni vet vem som har köpt honom kan ni väll skicka en kommentar..
 
iallafall förra året va jag på ridlägerveckorna 27 och 28. Det började med att jag hade Fever.
 
 
Fever va en riktigt söt ponny, riktigt duktig i dressyren och alltid snäll i stallet! Jag hade fever i 3 dagar utav v.27 sen fick jag prova att hoppa honom, han vägrade över nästan allt speciellt muren, ridläraren fick inte heller över honom.. Sen hade han väldigt mycket skav under sadeljorden så dom sa att jag fick välja en ny häst, Jag hade ju sett Ash i hagen och han va ju hur söt som helst, så jag sa till henning att jag ville ha ash, henning tittade jätteförvånat och sen sa han visst klart du kan få Ash. Så dag 4 fick jag hämta en ny ponny nämligen Ash.
 
 
Ash och jag klickade direkt, så jag hade han hela v.28 också. Han la sig inte ner på ridbanan 1 ända gång! Han va riktigt duktig, henning frågade om jag ville hyra honom, och alla ledare sa det med. Men jag hade det väldigt tufft då, och jag red en häst flera dagar i veckan och grejer. så det funkade inte. 
Men bara så alla vet, Ash är bäst!
 
random bilder:
sjukstugan 4-ever.. fast året innan då... voltareeeeen..
 
pösssssss
 
 

Bilder från förra året

Jag heter Anne och har varit på sjöis en gång, vecka 26 förra året. Hade då Bellis och hoppas verkligen jag får honom igen! Har aldrig bloggat här innan. ^^ Tänkte visa lite bilder jag tog v. 26 förra året :)

Lyrik

Bellis

Bellis gömmer sig bakom ett träd! :P

Muskot

Ash

Bellis <3

Bellis och Ash kliar varandra :')

Bellis <3

Bellis! Laban gömmer sig bakom honom! xD

Bellis <3

Lyrik

Hästarna i hagen



Om 2 ynka dagar så...

OHERREGUD! OM 2 YNKA DAGAR SITTER JAG I BILEN PÅ VÄG TILL SJÖIS! JAG ÄR SÅ SJUKT EXHALTEAD :D
 

Den blablabla September anmälde jag, Hanna och Lisa oss till Sjöstjärnanas ridläger v.26, redan då så hoppade jag uppochner ov lycka. Redan då satte jag på nedräkning i min mobil. Men jag visste att jag skulle ha en låååång väntan framför mig!
 
Runt November hade jag äntligen kollat ut vilka hästar som passade mig och även mejlat iväg en önskelista som lydde såhär (utan inbördes ordning):
Boccacoi
Zefyros
Pachira
Alkmene
Azzi
King
Bently
Daylight
Dr Snuggles
6 månader senare, altså i Maj så började jag skriva en packlista, kolla så att min ryktväska är komplett osv. Jag började även tjata på mamma om körningen dit, hur förbannat länge jag måste sitta i bilen (okej... det är inte förbannat långt med 130 min) och om att min lillebror som också skall på läger, fast på stadium sportscamp i norrköoing skulle göra en packlista, kolla så att alla hans grejer fanns där. Vem bryde sig om det? IINGEN! 

Dagarna gick och jag planerade mer och mer, chattade med folk i facebookgruppen "alla vi som älskar sjöis<33" om vilka hästar det ar som ar bäst och hur dom va osv. 
 
När tiden närmade sig v.24 så tog jag stopp i sjöis plannerandet och började med skolavslutningssakerna istället vilket var ganska skönt.
 
Nu v.25 så sitter jag här och skall packa ihop allting imorgon och åka hemifrån runt 8.45 på söndag<3
 
JAG SKALL BARA SÄGA: FYFAN VAD JAG LÄNTAR :)
 
 
 
KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT KOMMA TILL MIN EGEN BLOGG :D

v.26 2011

jaa hej jag heter Anna Härstedt och jag tänkte berätta om min vecka på sjöis förra året! Jag och min kompis som jag åkte med var väldigt nervösa när vi kom dit eftersom det var vårat första år på sjöis. Men också väldigt taggade och glada såklart för det var ju det man hade gått och längtat efter hela året! Vi fick stugan rosen. Och sen skulle vi ju få veta vilka hästar vi hade fått, ingen av oss hade önskat häst eftersom det var vårat första år på Sjöis. Jag fick Alkmene och min kompis fick Laban. Jag hade ju såklart ingen aning om vem Alkmene var. Första ridpasset med Alkmene gick lite sådär men det var nog mest för att jag var ovan. Men sen när vi hade lärt känna varrandra lite bättre och så , så gick det jätte bra! Han var verlkligen jätte snäll att sköta i stallet. Och jätte bra i ridningen fast det var väldigt varmt just den veckan så alla hästar var ju lite slöa och trötta med det var ju alla ryttarna också ;) Men det var faktiskt nästan för varmt ute den veckan! Liksom det är ju inte så skönt att springa runt i långbyxor och hjälm i ca. 27 grader. En sak som var väldigt jobbigt med den veckan var att vi knappt fick någon sömn alls.. Alla i våran stuga pratade jätte mycket och slutade inte även fast man sa till dom och sen så blev man väckt typ kl 5/halv 6 på morgonen. Och eftersom att jag inte fick någon sömn typ och det var ju jätte varmt ute och det tar ju på krafterna så blev jag sjuk och fick åka hem en dag tidigare :( Så jag missade grillkvällen,solnedgångsritten och avslutningen :,( Jaa och det kändes ju såklart jätte surt! Men jag och min kompis bestämde oss för att vi skulle göra om veckan och se till så att den blir mycket bättre! Så vi bokade in oss på v.26 detta året igen! :D Jag har ridit i 7 år nu och jag önskade: King,Laban,Labolina & Alkmene. Och nu är det faktiskt bara 3 dagar kvar tills vi åker! längtar jääätte mycket verkligen!
här kommer några bilder från v.26!
jaa det var typ dom bilderna som jag tog den veckan. Tog extremt lite bilder verkligen! Men jag har bestämt att jag ska mycket mer bilder det här året!
/Anna
 

Azzi <3

Hej , jag heter nathalie jag är 14 år och bor i Jönköping.
Under tidsperioden 2011-2012 hyrde jag Azzi, så jag hade tänkt att berätta lite om hur det har gått för oss.

Hon kom till mig nån gång runt den 20 augusti förra året, då var hon en tjock ponny lik en vildhäst, hennes man och svans såg verkligen inte bra ut. Men det tog några veckor för oss att få upp konditionen och få bort den runda tjockis magen.


Men det var när vi skulle börja träna lite mer seriöst i dressyren som mina problem började dyka upp. En del ridpass gick bättre medans en del ridpass gick betydligt sämre. Jag var ganska dålig på att rida vid den tiden så tillslut klarade jag inte av henne, hon var envis och dan , så jag bad en del andra i stallet som är lite mer erfarna än mig att rida henne, vilket jag är väldigt glad över att dom hjälpte mig <3
Så efter det lärde jag mig bara mer och mer och dom hjälpte mig det gick riktigt bra tillslut! :)
Hoppningen däremot, var det som både jag och Azzi tyckte var roligast. Tränade hoppning för väldigt duktiga tränare som hjälpte mig ganska mycket och det flöt på jättebra! Vi klarade som högst att komma över hinder på 1.15 men jag tävlade inget vilket jag ångrar lite nu i efterhand ..

Denna ponnyn har lärt mig så otroligt mycket,hon var som min bästa vän i ett halvår och det var väldigt svårt att lämna tillbaka henne. Hade verkligen mitt livs roligaste tid med henne ovavsett alla hinderstöd jag flygit in i eller att hon stuckit med mig så kommer hon alltid ha en plats i mitt hjärta <3





Har alltid kallat henne min ponny, men nu är hon tyvärr inte min längre och jag skulle jättegärna vilja veta vem som ska hyra henne nu , det vore kul att hålla kontakten för jag vill veta hur det går för henne , så kommentera gärna om ni vet :)
Saknar henne jättemycket <3

Min allra finaste vän.. Tea <3

Hej,  Bella igen. Lovade ett inlägg om Tea så passar på att skriva det nu innan jobbet. 

SOm sagt så hade jag Ginny innan men bestämde mig för att byta pga. storlken så jag ringde Henning så bytte vi en vecka senare.. Datm vill jag hålla för mig själv. 
Jag hade aldrig ridit Tea innan så det skulle bli en ny upplevelse. Henning kom in med henne i stallet och hon va så söt så jag smälte. Vi ställde in henne i boxen sa hejdå till Ginny å kollade lite. Jag stod och borstade henne jätte läng å bara mös första dagen i snön, hoppade upp och skritta/travade bara dom första dagarna så jag fick känna på henne, sen började vi med att galoppera, hon var inte den snabbaste hästen jag suttit på men hon var så mysig så jag kunde inte motstå. Efter jag haft henne en halv vecka åkte jag in på sjukhus med stor influensa i två veckor så min kompis fick rida henne å hon tyckte om henne, förutom att Tea inte var lika arbetsvillig som Ginny, man fick knappt ner henne i formen för att hon var så stel så det var bara att börjalösgöra och det gick bättre och bättre för varje gång så tillslut blev hon allt en riktigt liten snygging. Jag trodde jag skulle dö av längtan efter min fina häst så jag åkte till henne ibland å gjorde så mycket som jag orkade. När jag äntligen blev frisk satte vi igång med hoppningen och det tyckte hon var super kul. Jag tränade tsm med en kompis och jag och vi gjorde framsteg varje vecka. När det kom en KM till vårat stall anmälde ja mig på 70-80 90-1m men Tea hann bli halt två dagar innan så det blev tyvärr inget. Dressyren va inte att tänka på för hon hade blivit så stel så det var bara å jobba jobba jobba hela tiden. Men eftersom jag blev så kär i henne så satsade jag mest på hoppningen för det var det vi tyckte om och dressyren fick va som den var. Vi hade kul tillsammans iaf. Vi tog långa skogsturer och badade lite och jag hade ''the time of my life''. Tea är verkligen världens snällaste,mysigaste å personligaste häst jag vet. Hon var verkligen som min. Jag kommer aldrig glömma varje dag vi haft tillsammans för jag mådde så bra. Hon är en toppen häst ingen tvekan om det. Dom flesta säger att hon är jätte lat och inte går att rida. Jag säger helt emot för har man hennes förtroende bjuder hon verkligen framåt, hon satsar verkligen. Hon e min lilla ängel. 




Längtan efter henne är otrolig. Saknar dig tjejen<3 . Mer bilder kommer i ett annat inlägg ! Puss

Kickan och Arrow

Hej! Ännu en tjej som tänkte skriva om två hästar! Jag heter Matilda och är snart 14 år. I sommar blir det min fjärde gång som jag åker till sjöis. Jag har varit på ett tre-dagars, ett 6-dagars och ett 8-dagars läger förut, och i år hittar ni mig på sjöstjärnan vecka 27! Jag drar dit med Alice, Elisa och massa andra goa tjejer som jag träffade förra året. Jag har aldrig hyrt häst från sjöstjärnan nån gång, men det kanske blir aktuellt om et par år, vad vet jag? I alla fall, jag ska berätta lite om två hästar som jag ridit på lägrena.

2009

År 2009 var mitt första år på sjöis. Jag åkte dit med min kompis Maja en helg. Jag fick då rida Kickan! jag hade spanat in Kickan före, på hemsidan, men inte önskat någon häst eftersom det var mitt första år. När jag träffade henne första gången var hon lite typiskt stoig, lite bitchig alltså och försökte nafsa osv. men jag bestämde mig och så fort hon fattade att det inte funkade så lade hon av. Hon är en häst med mycket personlighet, men skulle aldrig göra något på riktigt, hon såg bara lite sur ut ibland. Sadeln var inte en favorit heller, men människor sparkar hon inte, och hon var väldigt mysig. Jag skulle sedan rida henne. Fick reda på att hon sparkade andra hästar, (passande namn) så alla var livrädda för mig där jag kom skrittandes på min lilla tjocka ponny. Det är nästan roligt om jag tänker på det nu. Jag kommer ihåg första ridpasset, hur stark, pigg och busig hon var. Hon ville gärna spurta iväg! Gillade henne inte alls då, men lovade min ledare att göra ett försök till. och det blev bättre. Vi blev allt mer fästa vid varandra. (kanske inte hon då, men i alla fall jag)

2010

Fick henne på mitt andra läger också, där jag även hade med mig Elisa, och det var en rolig men kämpig vecka. Hon ville inte bada! Hon stegrade och hoppade, och jag fick ha med mig många kvistar, men till slut gick det, även om hon inte simmade länge och hon stegrade högt. Men det var kul! Hoppningen gick bra i paddocken, så jag tänkte att det skulle gå bra att hoppa på gräsbanan. Men icke. Det slutade med en avramling, att vi rev hela muren så att den välte, och ett oräkneligt antal vägringar, men tillslut kom vi över sista hindret och jag klappade den svettiga halsen. Jag önskade inte henne till året efter, haha. Men jag lärde mig otroligt mycket av henne. Dressyren gick bättre med tiden. Man fick kämpa om man ville ha kontroll över denna lilla runda gosiga hästen.


2011

år 2011 hade jag önskat nya hästar. Alkmene är den enda jag kommer ihåg, men jag hoppades på henne. Jag fick Arrow! kommer ihåg första lektionen som gick jättebra. Han är så fin i dressyren, och har världens mjukaste galopp! Han är mjuk och lyssnar bra, har lite svårt att gå framåt när han inte vill, men det gick jättebra sedan. Han lyssnar och är varken seg eller pigg. I hoppningen gick det helt okej, kanske inte i paddocken eftersom vi hoppade 5 1/2:an och då hade vi inte så mycket fart. Jag flög av eftersom att han stannade och sedan hoppade. gjorde inte om misstaget igen utan var på med skänkel och var beredd på att han alltid hoppar, aldrig stannar. På gräsbanan dock gick det underbart, vi flög. Han är duktigare på högre och större hinde, när han har mer fart, än vad han är på låga. Han ville gärna bada, och jag hade kul. Fick vara med på hoppstafetten på avslutningen med honom. Vi kom tyvärr sist. :) 
Jag älskar Arrow, han är en känslig häst som man inte kan sparka eller rycka i, och det gillar jag, men det klickade inte, tyvärr. Så till 2012 har jag inte önskat honom. 






Kram Matilda




Ps. Jag är med i en fototävling på hööks och eftersom jag gärna vill vinna så ska jag marknadsföra lite. Rösta rösta ;) Klicka här! 

Labolina

Halloj!! Jag heter Thilda och jag är snart 15 år och jag har hyrt Labolina, och ska även hyra igen.

Orkar inte skriva så mycket om hela hyrperioden, men jag kan skriva lite om labolina och lägga ut massa bilder :)
Labolina är väääärldens snällaste häst och gör precis allting man ber om. Hemma är hon oftast alltid lite piggare än när hon är på sjöis. Fast om man vill kan hon gå på ganska bra där med :)

Igår kom jag hem efter en vecka på sjöis. Har haft en helt underbar vecka med henne och alla fina kompisar.
Vann hoppningen gjorde vi och annrs gick det riktigt bra med! :)

Här kommer massa bilder från hyrperioden :)
 







Och några från lägret :)



HEJ!

Det är jag som hyr Hermes! Jag tänkte att vi kanske skulle kunna ha en liten frågestund här på bloggen!! Kommentera vad ni tycker! :D


Kram Johanna <3 :D

Romino<3

Mitt namn är då Julia och jag hyrde Romino 2010 - 2011 och jag tänkte berätta lite om hyrperioden!

2009 blev mitt sista ridläger år eftersom jag kände att jag började bli lite för gammal för att gå på ridläger tyvärr "/ Men efter jag hade kommit hem från ridlägret kunde jag inte sluta tjata om att jag ville hyra Romino! De va de ända jag ville. Men jag fick bara ett nej hela tiden. Till slut började min ena brorsa också tjata på pappa att jag skulle få hyra, han tyckte jag va redo för de! :) Och till slut gav han med sig så jag va snabb med och ringa och kolla fall någon stod på kö på Romino, de va de ingen som gjorde som tur va! Så vi stod först i kön till att få hyra honom. Men jag behövde inte provrida eftersom jag hade haft honom på lägret året innan, + att vi bor ända bota i Oskarshamn och vi vill inte åka 3 timmat bara för att provrida en häst! :) Pappa skickade ett sms till mig om att vi ska få hyra Romino efter sommaren! :D Hyraren skulle inte ha honom igen!! :D Snacka om att jag skrek av glädje!

Sommaren flög förbi och tillslut så stod vi där på Sjöis och skulle hämta min underbara prins! Vi kom hyffsat tidigt så vi stod rätt långt fram i kön sen när vi skulle köra upp och lasta honom! Sen hade vi lastat och vi va klara för att åka. Jag kollade bak var 5min och kunde inte fatta att jag skulle få ha min underbara häst i 9 månader!! :D

Sen anlände vi till Ingelstad, Där jag gick på ett naturbruksgymnasium med inriktning ridsport, och ur transporten kom de en väldigt nyfiken och, ursäkta mig nu men, en halv skabbig skabbig häst "/ Han hade inga muskler och hade han de så va han helt fel musklad! Men de va nu som äventyret började! Jag tränade regelbundet i hoppning och dressyr och vi gjorde framsteg hela tiden! Även om vi hade massor med motgångar så hade vi lika många medgångar!

Min tid med Romino va den bästa någonsin, men jag bestämde mig för att inte ha honom igen för att han inte är så stor "/ Men jag saknar honom varje dag och ibland ångar jag mitt val faktisk! :'(


En skillnads bild, Den till vänster är från dagen efter vi hade hämtat honom och den till höger är från någon dag innan vi lämnade honom!<3

Första ridturen! :)<3

När han kom hit "/ <3

Ståtlig!<3





Älskar dig!<3







Ginny <3

Hej, Isabella heter jag och är 17 år. Förra hyrnings perioden hade jag både Ginny och Tea men detta kommer handla om Ginny.

Allt började med att jag fick Ginny på mitt läger 2009 och hon var så otroligt rolig. Njöt hela lägret. Önskade henne om och om igen men fick aldrig. Så när pappa sa att jag äntligen skulle få hyra för vi hade tid och stallplats så gick jag in och kollade på vilka som var lediga. Då såg jag att Ginny fanns med så jag ringde Henning och bokade tid så fort som möjligt på henne.. Längtade verkligen tills provridnings dagen. När vi kom fram sprang jag ut och kastade mig om hennes hals. Jag hoppade upp och vi red i paddocken, hon var precis som jag kom ihåg henne, världens mysigaste och pigg ponny. Hon var även arbetsvillig vilket som var ett plus så då bestämde jag mig men Pappa tvingade upp mig på två till, Fantasy och Parma men jag var så fast vid Ginny så jag vägrade ta hem någon annan. Skulle även på läger samma år och då fick jag äntligen träna och testa henne. Hon är verkligen världens bästa. 

Dagen kom då vi skulle hämta henne och hon gnäggade så fort jag kom. Stod och mös en stund och tillslut lastade vi henne, hon var jätte glad och nyfiken när vi äntligen kom fram. Allt gick bara bättre och bättre och jag tränade både hopp och dressyr och min tränare sa att hon kunde bli en Sm ponny om man verkligen red henne i dressyren. Hoppning som var mer våran grej och det gick suuuupeeeer bra. Vi kom över 1.20 - 1.30 bana. Ginny är jätte snäll, mysig,rolig och en riktig läromästare men man måste ändå ha tålamod med henne för ibland kan hon bli en riktig bitch.. Tillslut insåg jag själv att jag var för lång så jag bestämmde mig för att kolla om jag kunde byta, då fanns Tea och jag läste lite och tänkte att jag kunde testa och så gjorde jag det. Ginny åkte till Emilia och hade det suuper bra där med. :) 

Massa blandade bilder från våran tid tsm :)



Vet inte varför vissa bilder inte vänt på sig och vet inte hur man gör men om du vet får du gärna gå in och ändra åt mig. 

Kram / Bella


Det går inte alltid som man tänkt sig ;)

Mitt namn är då Anna och jag är 12 år! Förra året så var jag på Sjöis med mina 3 hästintresserade kompisar. Vi hade längtat som galningar ända sedan vi hade anmält oss på Sjöis hemsida. Varje dag gick vi där och ba: "Nu är det bara typ 217 dagar, 19 timmar och 43 minuter tills vi är på sjöis!!!" Dagarna gick och det enda vi pratade om var sjöis och vilka hästar vi ville ha och hur vi trodde det såg ut. Många mejl med frågor blev det verkligen, haha! Men tillslut så visste vi vilka hästar vi ville ha (vi hade inte önskat några eftersom det var vårat första år, men vi ville hitta några hästar som vi trodde skulle passa oss)
Jag: Gordon
Malinda: King
Sara: Yoga
Julia: Arrow

Så ville vi ha det då! När dagen var kommen och vi verkligen skulle till Sjöis var jag sjukligt nervös och väldigt spänd på att se hur det va. Glad var jag också såklart :D Efter en väldigt lång väntan så skulle vi äntligen få åka dit! När vi kom fram satt vi och tittade på förra lägrets avslutning. Vi kände en hel del människor som hade gått på midsommarlägret så det var extra kul att titta då. Vi gick även och tittade på hästarna för att se lite hur dom såg ut och hur våra hästar (dom vi ville ha) såg ut! Vi gick och checkade in och fick den bästa stugan: SOLEN :D :D :D Vi gick och bäddade våra sängar och träffade våra nya rumskompisar. När vi var klara så skulle vi träffas vid verandan och få reda på vilken ridgrupp vi skulle hamna i. Jag och mina kompisar hamnade i Äpplena :) Vi i Äpplena gick till stallplanen och nu äntligen så skulle vi få veta vilka hästar vi skulle ha :D! Jag fick hästen Tea. När hon sa att jag skulle ha henne hade jag ingen aning om vem det var.

Resten kanske kommer en annan dag :P <3

fattar inte :o

fattar inte att jag verkligen åker imorgon!
heeeelt crazy!

jag kommer att blogga direkt frpn min mobil, kommentera om det blir jobbigt eller om det bara är kul? :D

hade lite bildbrist men detta är jag igen i alla fall :p


Nummer 4

Hej igen!
Lite svårt att fatta att om 4 timmar är det den första dagen på det fjädre lägret!  Jag ska inte med på det själv, eftersom om 4 timmar är det 20 dagar för mig ;)  Jag har ju kompisar som ska på midsommar lägret :)
Asså visst det är fusk, men en kompis till mig ska blogga därifrån, så jag behöver inte vara helt rastlös under tiden jag väntar på våran tur <3

//Vickan

Our Paradise

Långt ute på landet med en egen badsjö finns ditt hästparadis. Där får du uppleva ett riktigt ridläger, med allt som hör till... Härliga uteritter, mysiga baddagar med hästen och massor av annat som gör din ridlägervecka jättekul.
Sjöstjärnan drivs av familjen Hultgren på en unik plats, Hylsåsens gård som har funnits i familjens ägo sedan 1909. Här har det bedrivits ridlägerverksamhet sedan 1969 och kallades fram till 2002 för stall Sjöhästen. Detta skapar en lång och gedigen erfarenhet från ridläger, vilket har gett oss det kunskaper kvalifikationer som behövs för att kunna skapa ett ridläger som ger dig härliga upplevelser och minnen för livet. Vårt engagemang ger dig trygghet. Vi finns alltid här för dig.
Välkommen till sjöstjärnan. Vi ger dig härliga minnen, och dina föräldrar
 trygghet!

Wonderful hah? :D
Men det går egentligen inte att beskriva sjöis i oooorrrrddd.. MAN MÅSTE ÅKA DIT! <3
Och om 21 ynka dagar är det min tur.. 
Ska jag säga vad man gör när man kommer dit?! :D  Ja, det gör jag! Men kortfattat! ;)
Btw... det blir hela första dagen xD

När man äntligen kommer fram till sjöis, det första man KAN göra, är att glo och njuta av allt!
Sen packar man ut sitt bagage och rotar fram sin ''sjöis bekräftelse'' som du måste ha när du ''checkar in''. Sedan går ni till recentionen som finns i ett sort vitt hus. Lämnar fram sin bekräftelse och säger sitt för-efternamn. Man blir placerad i en stuga.. Gullvivan, Solen, Rosen eller Hästhoven. Man går till sin stuga, väljer en säng och bäddar! Man kan bädda på kvällen också, men det är skönt att ha det gjort!
Sedan kan man göra lite vad man vill!  Man kan titta på det förra lägrets avslutning.. hälsa på alla hästar eller hälsa på dina rumskamrater! Sedan, när klockan slår 13.00 är det samling på stalllverandan. Där står nu Henning och alla ledare! Man blir placerad i en ridgrupp, som detta året heter ''Smurfarna, Tomtarna, Pyslingarna, Troll och något mer. Man går sedan, med sin ridgrupp, till stallen! Nu är det hästutdelning!! 
När man har fått sin häst, börjar man borsta, för snart är det dags för den fösta ridlektionen! Ledarna ropar när det är dags för sadling, det kan låta ungefär såhär; TOMTARNA SADLAR SINA HÄSTAR.
Dom ropar alltså eran ridgruppsnamn så att alla vet när dom ska sadla! Sen ska man tränsa, eran ledare ropar igen. 
Eftersom hästarna står i spiltor, får man smidigt försöka vända hästen, med ansiktet utåt. (Det är jättelätt.. jag bara överdrev lite). Sen följer man efter sin ledare till manegen man ska rida i. Det finns ingen inomhus bana, även om det regnar rider man ute. När man har börjat rida får man känna efter om, Är den här hästen tillräkligt pigg? Känns det som vi passar ihop? Annars får man byta, med en annan missnöjd i gruppen. Men om ingen annan är missnöjd, får man vänta till lektion 2. Då man kan prova en av reservhästarna. 
Sen när man är nöjd, blir allting jätte bra. Efter första lektionen är det mat.. Sen är det siesta! Det är den ända stunden då man inte får vara i stallet, för då ska även hästarna vila! Sen - Lektion 2.    
Sen på kvällen, ska man släppa ut hästarna i hagen. Det finns många hagar, det finns dom som är nära, då leder man hästen dit. Men det finns även några längre bort. Då rider man barbacka dit, med grimman under tränset. Det är heeelt underbart att rida barbacka till och från hagen, men när man rider till, så blir det lite tråkigt eftersom man inte får se sin pålle mer på den dagen. Sen..mat igen? Sen stallstädis! Då ska man städa stallet sin häst bor i, Stall 1, Stall 2 eller Stall 3! PS, man får pluspoäng om man sjunger! HÖGT! Sen när det vinnande stallet ropas upp, öppnas kiosken! Det vinnande stallet får då gå före i kön! Haha! Sen är det slapptime, då man kan äta godis.. ja vad som helst! Sen är det kvällsaktivitet! Det kan vara Brännboll.. Tipspromenad.. Ja vad som helst egentligen! Sen är det dags att göra sig i ordning för kvällen, då klockan är runt 20 - 21. För att lamporna ska vara släkta 22.00. Och egentligen ska alla sova då... det är det INGEN som gör! Alla pratar om sina hästar.. om allt roligt dom gjort! Men man brukar inte vara uppe mycket längre, då man somnar av ren utmatthet, ingen jobbig trötthet.       SJÖIS RULES <3
'



//Vickan

OMG om en liiiten dag drar jag till sjöis!!

Heej :D Erica här! (igen ;)) VIlle bara säga att imon åker jag till sjöis! längtar myyyyckkkeeett!!! :D 
Imon drar jag hem till sandra (hon har gjort en grymt inlägg llängre ner) och så åker jag med henne dit :) Vi rider på samma ridklubb så jag känner henne hahaa :) det ska bli kul att träffa hennes vänner från Stockholm !! Dom verkar jättemsnälla och roliga :D Aja idag taggar jag skolavslutningn:D GÖTT!! hehe min skola är lite efter.... vi slutar på fredagen :O Men men slänger kansk in ett inlägg imon innan jag sticker, eller ne jag bloggar när jag vet vilken ponny/häst jag har !! HEJDÅ!! 
//Erica

Okej bilderna funka inte!? >.<

Km dressyr! 





Dagen jag hämtade honom!


Dagen innan jag lämnade honom!

Charizard!!

Det hela började såhär...

Jag fick ett sms av en tjej som ville ha hjälp med en ponny. Det hon först och främst behövde hjälp med var att hoppa lite på ponny och det lät ju bra tyckte jag! Några dagar senare mötte jag honom. Då visste jag inte att det här skulle bli hästen som lärt mej mest utav alla de hästar jag suttit på. Jag visste inte heller att han va den jag skulle älska mest utav alla. Han stod i hagen och det va snö ute när jag träffade honom första gången. Jag pratade med tjejen som hyrde honom då (vilket va första året dom hyrs ut) och vi bestämde att jag skulle komma ut igen redan nästa dag! Sagt och gjort! från början skulle jag bara rida runt 2 dagar i veckan.. och i början inte ens det eftersom han vägrade att man skulle komma upp på honom! han hade verkligen satt sig på tvären men när jag tillslut kom upp på honom så gick det bra. En smal lite krake bara tänkte jag...

Med tiden lärde jag känna honom och jag började hjälpa henne med honom fler dagar i veckan. Vi började hoppträna också! Men nehe, inte ett hinder hoppade han! usch vad äckligt, ville inte ens gå i närheten av bommarna! 5 månader senare tog vi vårat första 1,20 språng! och fler höga hinder skulle det bli!

På våren 2011 hade han sin period där han trodde att han var hingst igen (; Studsade, sparka med framhovarna och stegrade mot mej fick jag handskas med några gånger varje gång jag var ute. och det var till och med nära att jag inte fick vara med honom längre då min mamma tyckte att han var för farlig haha! :D Men efter ett tag lugnade han sig, mycket handlade om att han var uttråkad eftersom det bara var jag som red honom!

Det var också den våren som vi knöt våra första band till varandra, och det var den dagen i maj som vi lämnade honom som jag kände att jag var tvungen att träffa den ponnyn igen! Efter MYCKET tjat fick jag lov att hyra honom för min mamma och nu var han äntligen HELT MIN!! i åtminstonde 9 månader (; Vi hämtade honom i augusti igen och när vi kom hem var Pluto redan där och väntade på honom! De två blev bästa vänner och hängde ihop nästan hela hyrtiden!

Det var den hösten/ vintern det började gå riktigt bra för oss också! Alla säger att han har svårt för galoppen och det håller jag med om, i början så ville han bara springa ifrån mej! Men med mycket träning och mycket dressyr så fick vi kläm på det! Till och med så klarade han lite förvänd galopp i slutet! Det ni!! :D På hösten 2011 ställde vi också upp i klubbmästerskapet i dressyr! vi hamnade på en tredjeplats i våran klass! Inte så dåligt för en 4åring! (: Verkligen bästa ponnyn som alltid ställer upp!

Han var alltid positiv, han ville alltid gosa! När jag skriver om våran historia nu så börjar jag tänka på massa minnen. Det gör mej verkligen jätteledsen att jag kommer antagligen aldrig mer får se honom annat än på bild eller film! Sen jag lämnade honom har jag försökt att inte tänka på honom för det har gjort för ont. Men nu när jag föreställer mej att jag sitter på hans rygg eller att han ger mej en puss så börjar jag nästa gråta.

Om ni vet vem som ska hyra honom nästa år får ni jättegärna säga till! Han betyder allt för mej den lilla korven <3

Slänger med några bilder också! Första bilden är dagen han kom till mej i Augusti 2011, Den andra bilden är dagen innan jag lämnar honom i Maj 2012! Resten är randombilder (; <3
https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3802631/images/2012/amanda_charren_1_4fda3a38e087c3787f000787_thumb.jpg
https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3802631/images/2012/amanda_charren_2_4fda3a46ddf2b336550007ab_thumb.jpg

Här hoppar vi!! :D
https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3802631/images/2012/amanda_charren_3_4fda3a60e087c3787f000793_thumb.jpg
https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3802631/images/2012/charren_5_4fda3a71ddf2b3365300083d_thumb.jpg

Km Dressyr!
https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3802631/images/2012/charren_6_4fda3a8f9606ee04d90007e1_thumb.jpg

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3802631/images/2012/charren_4_4fda3a9fddf2b336550007ce_thumb.jpg

Love... <3


Latte

Tjohej! 
Tilda heter jag, jag har inte bloggat här förut så detta blir mitt första inlägg! :D

Iår (vecka 32) ska jag till sjöis för fjärde gången :3 
Sjöis är iofs det enda lägret jag har varit på men jag kan ändå säga att det slår alla andra ridläger stort!
De två första åren hade jag en underbar häst som hette Dream! Hon var en skimmel med mörk svans och man, världens bästa nybörjar ponny och hetsade aldrig upp sig. Men tyvärr blev hon såld, och året efter (förra året) fick jag en ÄNNU underbarare häst- LATTE!

Han är så jädra underbar så jag vet inte hur jag ska beskriva honom. Jag kommer helt seriöst GRÅTA om jag inte får honom iår. Ååh han så så underbar, så bäst! 

Allt på sjöis är perfekt och man får precis det man behöver.
Grymma och supersnälla ridlärare, underbara och välutbildade hästar, mysiga stugor, snälla kompisar att vara med, omgivningen är sktifin, sjöis äger typ en jättemysig skog som man ofta rider i, och även en sjö där man bla. badar och simmar med hästar. Efter varje ridlektion gå man oftast en liten runda vid skogen, och går ner till vattnet och låter hästarna plaska lite. Sjöis är ett superridläger som alla borde gå på, hur erfaren man en är!

Alla som var med på mitt förra läger, jag saaaaaaaaaaaknar er!! <33




Världens finaste!! Fy satan vad jag saknar honoom <333333333333333


<33








Muskot och nån mer hahahha...

//Tilda

SJÖIS

Hej alla! :D
Sandra Elofsson heter jag och jag har varit på sjöis 2 år nu. Fast på lördag blir det mitt tredje.

Längtar super mycket och det kommer bli askul! :D Jag har önskat Hermes, Bellis, Muskot och Alkmene! 
Mina två andra år har jag haft världens underbaraste Tingeling, men jag är för lång för min bebis nu :(
Jag åker dit med mina kompisar från stockholm, o ja saknar dom sjukt mycket nu <3

Sjöis är verkligen det BÄSTA ridlägret som finns, om man ska åka på ridläger ska man lätt åka på sjöis, haha ;)
Allt är verkligen helt underbart! 

f
finasteee <3
 


baddag :D

Midsommar 
fina ledare, haha xd

söta elin o sophie :)
grillkväll!

så jävla söt <3
 
ja o finaste <3
avslutningen
jag o ting, javet att ja inte er stor ut där, men jag har blivit myyyycket längre haha xd
ÄPPLEN <3
Världens bästa vecka,saknar alla sjukt mycket. Men somsagt åker jag ju på lördag ! ;D

/Sandra



SJÖIS

Hej alla! :D
Sandra Elofsson heter jag och jag har varit på sjöis 2 år nu. Fast på lördag blir det mitt tredje.

Längtar super mycket och det kommer bli askul! :D Jag har önskat Hermes, Bellis, Muskot och Alkmene! 
Mina två andra år har jag haft världens underbaraste Tingeling, men jag är för lång för min bebis nu :(
Jag åker dit med mina kompisar från stockholm, o ja saknar dom sjukt mycket nu <3

Sjöis är verkligen det BÄSTA ridlägret som finns, om man ska åka på ridläger ska man lätt åka på sjöis, haha ;)
Allt är verkligen helt underbart! 

f
finasteee <3
 


baddag :D

Midsommar 
fina ledare, haha xd

söta elin o sophie :)
grillkväll!

så jävla söt <3
 
ja o finaste <3
avslutningen
jag o ting, javet att ja inte er stor ut där, men jag har blivit myyyycket längre haha xd
ÄPPLEN <3
Världens bästa vecka,saknar alla sjukt mycket. Men somsagt åker jag ju på lördag ! ;D

/Sandra



Snart åker jag :D

Heej igen!! Erica här, på lördag åker jag till sjöis igen<3<3 
Jag längtar sönder !!!
Jag har inte så mycket att skriva om men här kommr 3 bilder! en på Coreila, en på Parma och en jag tror är på Nice men är inte säker ;)

Nice tror jag xD

Parma :D

Coreila :D

HEEEJDÅÅÅ!!

Sjöis Upplevlsen Del |

Hej!
Jag har varit på sjöis 2 gånger, i år blir det min tredje :)
Jag tänkte berätta om förra årets läger..
Jag och Linnea kom dit tidigt, och skrev in oss. Vi hamnade i Rosen och gick dit för att bädda och så. Sen gick vi för att titta på bland annat hästarna och det tidigare lägrets avslutning. Den var det samling på stallverandan! 
Vi hamnade i ridgruppen som hette Päronen. Sen gick vi till stallen, dax för utdelning av hästar! :D
Jag fick unghästen Charizard! Han var jätte söt och snäll! Men vi passade inte ihop så jag fick byta, då fick jag I'm Fine! <3  Hon var helt underbar! <33
Vi stormtrivdes med varandra! :)


Skriver mer imorgon!
//Vickan

BOBBY & ERK

Jag heter Sonja och är 17 år. Jag tänkte berätta lite om tiden då jag hyrde Bobby & Erk.
 
Det hela började med en ledig box på min ridskolan, och min ridlärare tyckte att jag absolut skulle köpa en egen häst. Att ha egen häst fanns inte ens i mina tankar just då, jag visste ju att ha häst krävde mycket tid och pengar. Och mina föräldrar var inte helt förskjutsa i den idén. Men när jag var på Sjöis för andra gången 2008 frågade mamma Henning om det fanns någon häst ledig att hyra. Och det fanns endast en kvar, Bobby. Jag provred Bobby och jag kommer ihåg att han var ganska lat och osammarbetsvillig men ändå bestämde jag mig för att hyra honom. Så den 5:e September 2008 anlände Bobby tilll stallplanen.
Tiden med Bobby var väldigt rolig, vi lärde oss jättemycket tillsammans. Dressyr gillade ingen av oss, det var tråkigt och krävde jag förmycket av honom så bockade han hellre av mig. Däremot vid hoppning och uteritter var han en helt annan häst, pigg och glad! Då var det nästan så att man inte fick stopp på honom.
 
Några filmer&bildermed oss:
 
http://www.youtube.com/watch?v=1S9EEqXt3Oo
 
http://www.youtube.com/watch?v=8O4BXNW5ayM


Under året med Bobby hann jag växa ganska mycket och jag kände mig förstor på honom.
Så under sommaren 2009 provred jag Erk & Fantasy, och jag fastnade verkligen för Erk.
Han var mycket trevligare att rida och var också lite större. Så jag bestämmde mig för att hyra honom.
Med honom hade jag 3 riktigt roliga och lärorika år. På dessa 3 år fick vi en speciell relation, vi litade på varande mer och mer efter varje år, och gjorde hela tiden nya framsteg. I hoppningen gick det riktigt bra, det kom ofta folk och berömde min fina ponny. Vi kom över hinder på 1.10 tillsammans och han löshoppade 1.30. Erk var också mycket roligare i dressyren, där kämpade vi riktigt hårt och han blev finare och finare för varje år. Dock så älskade han att busa, att slänga av mig ute på någon äng på uteritterna måste varit det roligaste han visste.
Han hade även olater som att spring iväg och vända baken till när man ville hämta honom i hagen, men även det blev bättre med åren.
Jag kommer aldrig glömma sista dagen innan han skulle åka för sista gången. Jag gick till hagen för att hämta honom, när han får syn på mig gnäggar han högt och går mot grinden, egentligen hade jag önskat att aldig ville komma in så jag slapp lämna tillbaka honom, hehe. Sedan tränsade jag honom och hoppade upp, vi red en liten sväng i skogen, och vad jag grät! Hade inte riktigt fattat det förränn nu att jag aldrig kommer få träffa honom igen.. Min älskade häst som nu äntligen hade fått upp hullet och börjat bygga muskler, och nu hade vi kommit riktigt nära varande, det var tungt att säga hejdå.
 
Lägger in lite bilder&filmer på även honom!
 
Sista ridturen:
http://www.youtube.com/watch?v=zZPm-pdMEJc
http://www.youtube.com/watch?v=gnJWLRJ2oVM

Lite ridning:
http://www.youtube.com/watch?v=3Fd7irS9XmI
http://www.youtube.com/watch?v=67WMnpeURvY
http://www.youtube.com/watch?v=7qwzG1AQtwo 








 

Känns sorligt att veta att jag aldrig kommer få träffa mina älsklingar igen, och inte åka till sjöis igen, det som annars har varit sommarens höjdpunkt.
Skulle vara trevligt att få reda på vem som ska hyra Erk nästa år! :)
/Sonja

SOMMARLOV!

Nu har vi sommarlov! någon mer som har?

Min Sjöisupplevelse.

Hejsan!
Jag heter Matilda och var på sjöis 2011.

Mitt första läger var då 2011, vecka 26. Det var inte den bästa perioden i mitt liv.. hade nyss kommit hem från en resa och hade sovit typ 5 timmar, sen bar de av till Sjöis! Jag längtade hem, fast jag hade längtat som en åsna. (Åsnor längtar.) Men i alla fall, mitt råd till er är: ÅK INTE PÅ RESA INNAN SJÖIS, ISF SOV 3 NÄTTER HEMMA INNAN SJÖIS!!.

Men vill ni se lite bilder? Here you go <3

Jag & Pica på avslutningen.
Efter avslutningen sträckte hon väldigt mycket på munnen.

En bild från stugan. Åh så goa kompisar. :) <3
 
Baddagen, där Pica blev sparkad av Kickan så jag hoppade av i panik och ville inte bada mer :c

Grillkvällen.
IrälädnsIIrländsk julafton, foto av Johanna.
Mina fina *host* knottbett.

Ja det var allt för mig, tack för att ni läste om min sjöisupplevelse.
Vi kanske syns 2013 för då ska jag på Sjöis!?

Min och Johannas blogg heter förresten Twostories.webblogg.se <3


Hej

Har aldrig varit på sjöis innan men ska ditt vecka 30 i år :) Är det någon som hänger med då ?

Efter som jag inte har något att berätta om sjöis så kan jag skriva lite om mig själv och min stallelevs ponny Madeira!

Jag är en tjej på 12, snart 13 år som ridit i ca 6 år men red typ med min granne innan jag börja på ridskola! Jag gillar lite framåt hästar, som inte stiker! Jag älskar att rida ut på mysiga turer eller rida ett dressyr eller hopp pass, just nu rider jag bara en gång i veckan, men jag kommer förmodligen att rida nån mer gång i veckan snart :)

Madeira är en c-ponny, hon har färgen fux och har bläs och vita strumpor på alla ben! Hon har just varit halt efter att hon blivit sparkad i hagen av någon av dom andra hästarna, men hon ska nog börja sättas igång nu under sommaren så hon är säkert i gång igen när lektionerna börjar igen :) Hon är en ganska pigg och framåt ponny, hon älskar att hoppa och hoppar lite roligt ibland! Hon blir lite stark ibland men är annars väldigt mjuk och skön att rida! Hon har utvecklats väldigt mycket sen hon kom till ridskolan! Jag är som sagt stallelev på denna underbara ponny ❤ om ni undrar vad stallelev är så är det typ som skötare fast lite mer ansvar, man ska rykta, visitera, mocka, tvätta vattenkopp & krubba, göra hälsokontroll, samt vara hos ponnyn minst 2 gånger i veckan och göra dom sakerna!

Det var lite om oss ❤ om ni vill följa oss och två av mina kompisar som också har stallelevs hästar på samma ridskola som jag, så har vi en blogg, http://teamgrys.blogg.se

Bilder kommer nån annan gång //Tova

Bisquit

Hej hej!
Jag heter Elvira och är 12 år,min syster och jag har hyrt Bisquit 2010-2012,Bisquit har varit och är den underbaraste ponnyn på jorden!<3
Tyvärr ska vi inte ha kvar Bisquit nästa år utan hyra Prisilla som cokså kommer från sjöis! ska bli väldigt spännande!:D
Eftersom jag inte hittar på ngt att skriva så fyller jag inlägget med bilder på bisquit från åren vi hyrt henne!
 
Bisquit på en hopp CR på Stall Phem!
 
Bisquit och Josefina hemma på Partille Ridklubb..
 
Hopp CR på GFRK.
 
//Elvira

Sjöis

Hej jag heter frida 2010 var jag på mitt första år på sjöis då fick jag Rivoli  han var okej men lite tråkig så jag bytte till cookie!!!  Hon var inte lika tråkig!! Fast gladast blev jag förra året när jag fick Tingeling (så himla skojig)!!
Hon slängde av mej 2 gåner på 6 dar!! Första året hade jag en som hette josefin som ledare (hon kunde inte ens tränsa!) i gruppen hallonen och ja bodde i hästhoven! Andra året hade jag madde som ledare i päron-gruppen(hon kunde tränsa)! Då bodde ja i solen!!!

Mitt första besök på Sjöis

Hej hej mitt namn är Fanny och jag har alldrig vart på sjöis :/
 
Jag ska iallafall till sjöis vecka 28 i år, och det kommer bli sjukt kul.
 
Eftersom jag int kan skriva så mycket om sjöis så kan jag skriva om lite annat :)
Jag är 16 år och har hållt på med hästar i ungefär 11 år. Just nu rider jag och tävlar ofta en B-ponny som heter Blackie, Jättemysig ponny faktiskt hihi.
 
Liten bild på oss:
 

Hermes! <3

Hej! Jag heter Johanna Back, 13 år snart och jag har hyrt Hermes så tänkte skriva lite om honom.

Det hela började den 7 juni (tror jag) då jag och min kompis åkte till sjöis för att jag skulle hitta en häst som passade mig. Vi kom fram , vi träffade Henning och då berättade jag hur jag ville att hästen skulle vara, jag sa att den skulle vara snäll, framåt och gilla att hoppa. Henning visade mig några hästar och jag valde tre utav dom det va - Hermes , Kickan och Cookie. Jag började rida Hermes och redan i spiltan hade jag bestämmt mig, Hermes var verkligen helt UNDERBAR och verkligen en johanna häst, jag red och det gick JÄTTE bra. Jag hittade nästan inga fel men jag ville ändå testa något annat , så jag red Kickan men hon passade inte mig så jätte bra. Men tillslut så prövade jag Cookie ändå även fast jag redan typ bestämmt mig för Hermes! Och hon passade inte riktigt heller. Så det blev Hermes som fick följa med hem den 20:onde Augusti. Och när han hade kommit hem till stallet och jag hade ridit första gången kändes det verkligen, Hermes är verkligen helt perfekt för mig. Dagarna gick och det gick bättre å bättre, Hermes är inte en sådan häst som bara gör allting, man måste lixom kämpa tillsammans med honom, vilket passar mig väldigt bra! Vi utvecklades lixom tillsammans. Med detta vill jag bara säga... JAG ÄLSKAR VERKLIGEN Hermes
Kram Johanna :)

Pluto, filmlänk i slutet!

Hej!
Jag heter Lovisa Nihlmark och jag tänkte berätta om Sjöstjärnans Pluto! Det är säkert många som vill veta hur han är osv med tanke på att han är hyfsat ny på Sjöis och 2012 blir hans första lägerår!

Jag får väl börja från början. Jag hyrde Pluto detta året, alltså 2011-2012. När jag provred honom i Juli förra året blev jag helt förälskad i honom. Trots att han var svår i spiltan, ville inte bli tränsad eller sadlar och var sjukt rädd om sina öron, så blev det honom som jag tog med hem den 10 Augusti.

Väl hemma blev det mycket jobb med att ens få honom hanterbar. Det tog mig en halvtimma att få på honom grimman i början och när man skulle tränsa och sadla slängde han sig bakåt och framåt i ren panik. Det är någonting jag fått träna på sedan jag fick honom och han kan fortfarande spänna sig när man ska sadla eller lägga på/ta av täcke. Men oj vilka framsteg han har gjort! Ni skulle bara veta.

Till riddelen! Pluto är en häst med ett väldigt lugnt psyke, det vill säga att han sällan blir rädd för saker och ting. Tex en gång när jag skulle rida ut med en vän. så blev hennes 12 åriga häst rädd för brevlådor, soptunnor, hundar osv, medan Pluto lugnt traskade på och förstod inte riktigt vad som hände.
Däremot är han ju fortfarande ung så bus kan han allt hitta på!
Pluto trivs bäst i skogen, på små mysiga skogsstigar men han har heller inget emot ett hoppass eller ett dressyrpass men då får man se till att hålla honom sysselsatt så han inte hittar på en massa bus.
Han har löshoppats 1,10 utan problem och hoppats 1 m med ryttare. Dock är jag inte riktigt en hopptjej så hoppningen är inget vi övat så jättemycket på. Han har väldigt lätt för sig att hoppa och gör alltid sitt bästa! Han hoppar hellre och river än att stanna. Har aldrig haft några problem med hoppning eller något sånt.

Till slut vill jag be er alla som åker till Sjöis, ta gärna bilder på Pluto och skicka till mig på min facebook "Lovisa Nihlmark", pussa honom från mig och ge honom all den kärlek denna vackra häst förtjänar.

Till er som får honom på ett läger, glöm inte att han är ung, ge honom det stöd han behöver och var alltid positiv, det är inte han som gör fel, det är bara ryttaren som är otydlig. Även ni, skicka gärna bilder till min facebook.
Och till dig som hyr honom nästa hyrperiod, ta gärna kontakt med mig! Vill gärna veta vart han hamnar. Facebook konto Lovisa Nihlmark eller hotmail [email protected]

Det gör så ont att säga, men den 20onde Maj tog vår resa slut och jag vet inte om jag någonsin kommer få träffa min älskade Pluto igen. Pga pengabrist kan jag inte hyra honom nästa år igen och kommer heller inte kunna åka på något läger i sommar.

Den 20onde Maj fick jag se honom en sista gång och säga hur mycket jag älskar honom. Han var en alldeles speciell häst för mig som aldrig kommer lämna mitt hjärta.
Såhär i skrivande stund faller tårarna ner för saknaden är enorm.
Han har gett mig så mycket minnen, så mycket lärdom och så mycket glädje!

Så alla ni som någonsin kommer träffa honom får väldigt gärna ge honom en kram från mig och påminna honom om hur fantastisk han är. <3

Slänger in en film när jag red honom för ett tag sen:
http://www.youtube.com/watch?v=HpqhsxqI_7A&feature=plcp
 


Kram Lovisa Nihlmark

2007 - 2009

Varning för att de kan bli ett långt inlägg!! ;)

Hejsan!
Mitt namn är då Julia och jag blir 19 i Oktober och jag har varit på Sjöis 3 år irad och tyvärr blev 2009 mitt sista år :(

2007
2007 va då mitt första år på Sjöstjärnans ridläger! Jag hade hittat Sjöis i en mulle tidning och feste mig helt och hållet. Jag tjatade och tjatade och tjatade! Och tillslut så fick jag åka till sjöna gröna sjöstjärnan! När vi kom dit fick jag reda på att jag skulle bo i bästa SOLEN! Jag visste att man kunde få många nya kompisar men när jag gick in i "matsalen" helst själv och se allt folk sitta och skratta och ha roligt så kände jag att jag ville hem eftersom jag inte kände någon, men de va några snälla tjejer som frågade om jag ville sitta med dem och genast började jag trivas! Alla va så snälla och vänliga! 
Sen när vi skulle tilldelas hästar så hade jag ju INGEN ANING om vilken jag skulle få! Min beskrivning på vilken häst jag ville ha va: en snäll och pigg häst som gillar att hoppa.
Inte den bästa beskrivningen kanske xD Men men min häst 2007 blev.....BAN! ;D INTE min favorithäst. Han va väldigt lat och bekväm utav sig (Säger inte att han är de nu) Och jag fick honom inte äns i galopp -.- Så då fick jag byta och då fick jag min älskade PICA! Min älskade Flicka! Hon va mitt allt! 2007 va ett mycket bra år MEN inget slår 2008!!

2008
2008 så åkte jag inte ensam, utan jag åkte med min kompis Sofia som jag lärde känna under lägret 2007 och hon hade med sig sina kompisar Elsa och Gry! Och jag har för mig att Elsa hade med sig sin kompis Katrine :) och även vi blev bra vänner. Och självklart bodde i i bästa Solen. Samma stuga och samma säng valde jag också faktiskt! ;) Och så fick jag min älskade Pica som jag hade önksat, efter ett helt år utan henne fick jag träffa henne igen! MEN 2008 va faktiskt inte de bästa året heller....Utan de va 2009!

2009
2009 så åkte jag med Sofia, Elsa, Gry och Katrine. Och självklart hamnade vi i Solen igen, tredje året, OCH så valde jag samma säng igen ;) Så jag har bott i samma stuga och haft samma säng i 3 år i rad xD Och så fick jag Pica detta året igen men efter vi hade ridit första passet så kände jag att jag faktiskt ville testa en annan häst detta året, en mer frammåt och piggare häst. Så jag och en i min grupp bytte hästar för hon ville ha en lite lugnare häst, så hon fick Pica och jag fick......ROMINO!! Jag HATADE honom i början, han va frammåt som jag ville men han va så jävla stark, speciellt i hoppningen! Så när vi hade våran första hopplektion ville jag byta häst för jag har lite hoppskräck (Inte lika mycket längre) Men de fanns ingen jag kunde bya till och jag vägrade hoppa honom, men tillslut så tog jag mig i kragen och hoppade de där jäkla hinrerna! Och jääääklar va vi bara flyger över och han lyssnade på mig och tog de lugnt :D Efter de passet så hade jag min nya förälskelse, fast jag kommer aldrig glömma Pica!<3 Jag va helt förkrossad efter avslutningen eftersom jag visste att de va mitt sista år på Sjöis... :'(

i ett helt år satt jag och funderade på att kanske gå på läger 2010 också men de hände något helt fantastiskt under de året!! Pappa gav med sig efter mycket tjat om att hyra häst!! Så istället för att gå på läger så hyrde jag Romino 10/11 Mitt bästa år någonsin, har aldrig varit lyckligare!!

Men jag tänker faktiskt inte ta min hyrperiod i detta inlägg! Blir för mycket xD Men ni ska få några bilder på Pica och Romino istället! :D

Romino!<3

Pica!<3
 


Kram Julia

Sjöstjärnan 2005-2011

Hej flickor! (och pojkar om de finns några här)

Mitt namn är Rebecca Larsson, Är 15 i oktober.
Jag har varit på sjöis sedan 2005. Har alltid vart på vecka 26 eller 27. Har ridit ungefär 30 stycken utav hästarna där.
Detta året ska jag på v.27 igen. kanske några som känner igen mig, va på både v.27 och v.28 förra året. Red då på Ash, min sötaste. Har över 3000 bilder på bara sjöis på min dator, så lägg en kommentar om ni vill ha bildbomber eller så. Jag lägger ut lite bilder på random saker från förra året och en bild från 2005 :D




I'm Fine

Hej! Jag tänkte skriva om lägerhästen jag hade förra året, I'm Fine! :)
Hon är en underbar ponny med mycket power. Hon är jätte bra i dressyren, och hoppar som en j*vla gud! Haha x)
Hon är så söt och snäll. Hon är framåt och mjuk i sidorna. Det går egentligen inte att beskriva Fine.. Man måste träffa henne för att verkligen förstå hur underbar hon är! <3 Jag älskar den lilla busen.. 
 
//Vickan     (www.myownfreedom.blogg.se)

Nicky - Jasmine!

Hej! Tänkte berätta lite om mina hästar på en sjöis vecka!
Då kör vi :)
 
Andra gången jag var på sjöis fick jag Nicky, han var HUR MYSIG SOM HELST, & jag totalt älskade honom. Sen skulle vi rida, så fort jag kom upp på honom började han bocka & ha sig så jag nästan flög av. Men jag red & men han testade mig fortfarande, stannade osv osv.
Men sen gick det hur bra som helst!
 
Nicky
Jag kände att detta var verkligen den typen av häst jag älskade <3 men sedan var det då en tjej som tydligen inte gillade sin häst, ledaren frågade snällt om jag hade lust att byta, jag sa nej & att jag var nöjd med Nicky, men hon tvingade mig så jag testade Jasmine. USCH FY & BLÄH! Jag vil ha tillbaka Nicky! Hit! Men jag fick inte det? Nej, nu skulle jag ha Jasmine HELA lägertiden, dagarna gick. Hon var sjukt jobbig & tillslut pratade jag med min ledare & sa att jag verkligen inte ville ha Jasmine & att jag ville byta. men hon sa att jag skulle försöka lite till.
 
Men jag ville inte. Hon jobbade sig i hagen när jag skulle hämta henne, hon bara sprang i väg & var hur jobbig som helst. Men hon var HUR MYSIG SOM HELST i spilltan & var så sjukt snäll.. Åååh, jag började gilla henne lite, & på avslutnings dagen kände jag att jag ändå gillade henne väldigt mycket & var ändå väldigt nöjd & stolt över både mig & henne. 
Ville bara berätta om mig & min lilla lägerhäst på sjöis!
 
Jasmine
 
 
Hittade tyvärr inte bilden på mig & Jasmine som jag hade i datorn men ni får nöja er med en annan!
 
 
Besök gärna min blogg genom att KLICKA på bilden!
 

Sjöis v.28 2011

Hej!
Jag heter Erica jag kommer blogga här som många andra som åker på SKÖNA GRÖNA SJÖSTJÄRNAN!!!<3<3<3 
Åk dit!!
 
På mitt läger fick jag först Hera
Men redan andra dagen blev hon halt :( Då fick jag ta Laban men han var inte min typ av ponny så hamnade på Abra :D Hon var bra så jag fortsatte på henne men hon är läskigt lik en ponny på min klub!! haha det var lite spooky :P 
Men på lägret gjorde vi som man brukar göra, hade rykttävling, hoppade på gräsbanan (jag hoppade ca 90 cm) hade voltige och mycket mer roligt!!!
Bad dagen avr UNDERBAR <3<3 så sjukt kul att bada med hästarna <33
Hela veckan var jätte rolig och jag ska dit igen om bara 6 dagar!!! <333333
LÄNGTAR SÅ SJUKT MKT!!!!
Avslutningen var jätta sorlig !! :( jag ville inte gråta men gjorde de ändå! 
Jag kom 3:a i hela havet stormar
Jag kan värkligen tipsa Alla om sjöis<3 en underbart läger!! Mer update från mig kommer under mitt läger, efter och kanske innan med :D
jag och Abra på baddagen<3
 
 

Första inlägget! :)

Tror jag är först med att skriva här. x) Lite kul faktiskt. :) Kommer inte blogg så mycket här tror jag inte men följ mig gärna på min "egna" blogg som jag updaterar varje dag! :) http://hildassvensson.blogg.se/
xoxo Hilda

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0